ΥΠΕΞ Σκοπίων: Πετύχαμε η Ελλάδα να αποδεχθεί το δικαίωμα μας στην αυτοδιάθεση




Αύγουστος 17, 2018. 21:57


Το μποϊκοτάζ είναι αποποίηση της ευθύνης σε μια απόφαση για ένα ζήτημα από το οποίο εξαρτάται το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας μας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ στη σημερινή τηλεοπτική εκπομπή της ‘TV24’.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η δειλία βρίσκεται πίσω από το μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα, όπως είπε, για να αποφασίσει κάποιος για το μέλλον μας και της χώρας μας.


Κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν έστω και εναντίον αλλά όχι να αποποιούνται της προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης.


Τόνισε ότι από το 1996 ασχολείται με την πολιτική και από τότε η χώρα του είναι γνωστή ως Φίρομ (FYROM), «είναι καιρός να το ξεπεράσουμε αυτό, να ξεπεράσουμε τη διαφωνία με την Ελλάδα και να γίνουμε φίλοι με τους γείτονες», είπε.


Ο Ντιμίτροφ διαβεβαίωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει την κρατική υπόσταση της χώρας και προστατεύει την εθνική μακεδονική ταυτότητα.


«Θα είμαστε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Θα είμαστε αυτό που είμαστε. Θα είμαστε Μακεδόνες, ως έθνος, ως μακεδονικός λαός. Πετύχαμε,το άλλο μέρος, να αποδεχθεί το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση.


«Βάλαμε ένα τέλος στα διλήμματα της μη αποδοχής και της αμφισβήτησης», είπε ο υπουργός.


(Στοιχεία από republika.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr