Αλβανία: Ο Υπουργός Εξωτερικών συνάντησε εκπροσώπους από την Κοιλάδα του Πρέσεβο



Αύγουστος 24, 2018. 22:15

Κατά τη στιγμή που το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία διεξάγουν συζήτηση για τη διόρθωση των συνόρων μεταξύ τους, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, δέχθηκε σήμερα (χθες) μια ομάδα πολιτικών εκπροσώπων της Κοιλάδας του Πρέσεβο.



Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η κατάσταση των Αλβανών που ζουν στην Κοιλάδα του Πρέσεβο καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή.


Ο Αλβανός υπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του για την άνευ όρων υποστήριξη για την αντιμετώπιση των αιτημάτων τους,  που υλοποιούνται από μια σειρά πρωτοβουλιών, όσον αφορά τις παρεμβάσεις  της κυβέρνησης.


Ο ίδιος διαβεβαίωσε στους συνομιλητές του ότι η αλβανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να απαιτεί από τη Σερβία  να έχουν περισσότερα δικαιώματα οι Αλβανοί της Κοιλάδας, περισσότερο σεβασμό και συμμετοχή στις διαδικασίες της Σερβίας.


«Είναι μια άμεση υποχρέωση των σερβικών αρχών να παρέχουν πλήρη ικανοποίηση των δικαιωμάτων του αλβανικού πληθυσμού στη Σερβία σε σχέση με τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τα διεθνή πρότυπα. Αυτό που ζητάμε από τη Σερβία για εσάς είναι σας παρέχει ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα από δικαιώματα που έχουν οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο», είπε ο Μπουσάτι.


(Στοιχεία από balkanweb.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr