Σκόπια: Τα «Μακεδονικά Λιοντάρια» απειλούν με θάνατο αρχηγό αλβανικού κόμματος



Αύγουστος 27, 2018. 15:16

Σκόπια.

Ο αρχηγός του κόμματος της «Συμμαχίας των Αλβανών» στην πΓΔΜ, Ζιαντίν Σέλα, απειλήθηκε με θάνατο, στα κοινωνικά δίκτυα από ομάδα Σλάβων χούλιγκαν, που φέρει την ονομασία «Μακεδονικά Λιοντάρια».


Η απειλή εμφανίσθηκε σε ανάρτηση του σλαβικής ομάδας, λίγες ώρες μετά τη δημόσια δήλωσή του, χθες, ότι πριν από τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα πρέπει να γίνει πρώτα μια τελική συμφωνία μεταξύ των ‘Μακεδόνων’ και των Αλβανών για την ‘άπαξ δια παντός’ παύση των εσωτερικών συγκρούσεων μεταξύ των πολιτών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως αναφέρεται.


Με προκήρυξή τους  η ομάδα «Μακεδονικά Λιοντάρια» εξέφρασε ανοικτά τη δυσαρέσκειά της για τις θέσεις του Ζιαντίν Σέλα, τον οποίο κατά την αιματηρή Πέμπτη της 27 Απριλίου  του 2017, είχαν χτυπήσει με λοστό στο κεφάλι μέσα στο Κοινοβούλιο.


Η απειλή των Σλάβων κατά του επικεφαλής του αλβανικού κόμματος σχολιάσθηκε από τους Αλβανούς στα κοινωνικά δίκτυα της χώρας. Ένα από τα σχόλια αναφέρει: Φαίνεται ότι ο Ζιαντίν Σέλα συνεχίζει να είναι ο στόχος των Σλάβων χούλιγκαν, στους οποίους δεν αρέσουν οι φιλο-νατοϊκές και φιλο-ευρωπαϊκές του θέσεις».


Οι Αλβανοί των Σκοπίων, ζητούν από τις αρχές επιβολής του νόμου, να λάβουν άμεσα μέτρα και να εντοπίσουν τους δράστες αυτής της ομάδας, που απειλεί ανοιχτά  τη ζωή του Σέλα και υποκινούν εθνοτικό μίσος στη χώρα.


(balkanweb.com, shekulli.com.al, shartoday.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr