Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια: Οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον τους



Αύγουστος 30, 2018. 21:56

Θέλουμε η «Μακεδονία» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Οι ΗΠΑ είναι συνεργάτης της «Μακεδονίας» επί 25 χρόνια και πιστεύουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αν και είναι δύσκολη, ωστόσο, είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός που ανοίγει το δρόμο προς ένα λαμπρό μέλλον, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζες Μπέιλι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πρίλεπ.



Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφθηκε την εταιρεία ‘Στάρα Φούρνα’/ „Стара Фурна“, όπου συναντήθηκε με νέους από το Πρίλεπ, συναντήθηκε, επίσης,  με τον Δήμαρχο της πόλης, Ίλια Γιοβανόφσκι και την επιχειρηματική κοινότητα στο περιφερειακό εμπορικό επιμελητήριο του Πρίλεπ.


«Η ημέρα ξεκίνησε με μια επίσκεψη σε μια μικρή επιχείρηση στον ‘Στάρα Φούρνα’/’Παλιός Φούρνος’, που είναι μία από τις ιστορικές επιχειρήσεις, στις οποίες μπορεί κανείς να δει ένα μεγάλο επιχειρηματικό πνεύμα και αποδεικνύει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε και να ολοκληρώσετε την αύξηση της καθημερινής απασχόλησης.


» Συναντήθηκα με μια ομάδα νέων, μέσα στο πνεύμα της ιστορικής στιγμής και του μέλλοντος της «Μακεδονίας», με το επερχόμενο δημοψήφισμα, τη συμφωνία των Πρεσπών, που αν και είναι δύσκολη, είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός, ο οποίος ανοίγει το δρόμο προς αυτό το λαμπρό μέλλον. 

Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση, διότι όπως ανέφερα, είναι συνέπεια ενός δύσκολου συμβιβασμού. 

Αλλά, νομίζω, ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται πρέπει να κοιτάξουν την ουσία αυτής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν το περιεχόμενο της Συμφωνίας, να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα και να αποφασίσουν σύμφωνα με τη δική τους γνώμη, τι είναι καλύτερο για αυτούς και ότι οι ίδιοι λαμβάνουν την απόφαση.


«Εμείς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, θέλουμε να δούμε τη «Μακεδονία» να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία». 

Αυτό θα συμβάλλει στη σταθερότητα και την ασφάλεια. Οι γείτονές σας  θα είναι υποχρεωτικά σύμμαχοί σας, που θα συνδέονται με την  ανεξαρτησία και την κυριαρχία σας. Θα ανοίξουν οι πόρτες για μεγαλύτερες και ασφαλέστερες επενδύσεις στη χώρα σας. Νομίζω ότι αξίζει να επενδύσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά και πάλι θέλω να επαναλάβω ότι αυτή η απόφαση δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τους πολίτες του Πρίλεπ, τους πολίτες της «Μακεδονίας». Και το πιο σημαντικό είναι να βγείτε έξω, να εκφράσετε την άποψή σας ανεξάρτητα ποια είναι αυτή η άποψη», είπε ο Μπέιλι.


Plus Info


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr