Το Μαρόκο ξεκίνησε εκστρατεία για την υποστήριξη της τουρκικής λίρας



Αύγουστος 24, 2018. 20:57

Το Μαρόκο ξεκίνησε εκστρατεία με τίτλο «Υποστήριξη της τουρκικής λίρας και μποϊκοτάζ στα αμερικανικά προϊόντα».



Οι Μαροκινοί, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην καμπάνια τους για την υποστήριξη της Τουρκίας, γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα #SupportTheLira και παροτρύνουν τους καταναλωτές να αγοράζουν τουρκικά προϊόντα και να προτιμήσουν να ταξιδεύσουν στην Τουρκία για να μάθουν την «πλούσια κουλτούρα» αυτής της χώρας.


Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν τις χειρότερες σχέσεις αυτήν την περίοδο κατά την οποία η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας  Σουλεϊμάν Σόυλου και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αμπντουλάχ Γκιουλ γιατί δεν απελευθερώθηκε  ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία.


Η πρωτοβουλία φαίνεται να ξεκίνησε από τον μαροκινό δημοσιογράφο Χαλίντ Αμπιέγκ που σημειώνει ότι «είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε την Τουρκία, με μποϊκοτάζ των αμερικανικών προϊόντων γιατί η Τουρκία είναι ανώτερη από όλους».
--
(Στοιχεία από sabah.com.tr)

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr