Ο ρωσικός στόλος αυξάνει σημαντικά την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο



Αύγουστος29, 2018. 07:45

Αρκετές φρεγάτες του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν διασχίσει τον Βόσπορο, τον τελευταίο καιρό, αυξάνοντας την παρουσία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα, αναφέρει ρωσική εφημερίδα που την χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη ναυτική συσσώρευση της Μόσχας από τότε που ενεπλάκη στη συριακή διαμάχη το 2015.



Η ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας, όπως εκτιμάται από τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ,  συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην πόλη Ιντλίμπ, όπου έχει εγκλωβιστεί σημαντικό μέρος τρομοκρατικών δυνάμεων.


Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ανέπτυξαν τις δικές τους δυνάμεις στη Μέση Ανατολή για να προετοιμάσουν μια ενδεχόμενη επίθεση στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.


Το Σάββατο, οι φρεγάτες «Αντμιράλ Γκιργκόροβιτς» και «Αντμιράλ Έσσεν» διέσχισαν τον Βόσπορο με πορεία προς το Αιγαίο.


Την προηγούμενη ημέρα, η φρεγάτα «Πουτλίβι» και το αποβατικό σκάφος «Νικολάι Φιλτσένκοφ» καταγράφηκαν περνώντας τα Στενά με κατεύθυνση στη Μεσόγειο. Η πυραυλάκατος ‘Βίσνι Βοροτσένκ’ μπήκε στο Αιγαίο στις αρχές του μήνα.


Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ναυτική παρουσία της στη Μεσόγειο, από τότε που παρενέβη στη Συρία το 2015, μετατρέποντας το χάος που υπήρχε σε μια ευνοϊκή κατάσταση υπέρ του προέδρου Άσσαντ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη ναυτική δύναμη της Μόσχας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου περιλαμβάνονται 10 πλοία, τα περισσότερα από τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους «Καλίμπρ» μεγάλης εμβέλειας, καθώς και δύο υποβρύχια που είναι άγνωστο που βρίσκονται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr