«Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τους Σέρβους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο»



Αύγουστος 26, 2018. 21:29

«Η στατιστική υπηρεσία του Κοσσυφοπεδίου στην τελευταία της έκθεση για τη δημογραφική εξέλιξη της χώρας ανέφερε ότι οι θεσμοί του Κοσσυφοπεδίου δεν έχουν καθόλου στοιχεία για τον αριθμό των γεννήσεων και των θανάτων στα βόρεια τμήματα της χώρας, που κατοικούνται κατά πλειοψηφία από Σέρβους», αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.



Οι Σέρβοι δεν αναγνωρίζουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοσσυφοπεδίου και πιθανόν τα στοιχεία τα παραδίδουν στις αρμόδιες αρχές της Σερβίας.


 Σύμφωνα με την έκθεση «Εκτιμήσεις του Πληθυσμού στο Κόσοβο το 2017» σημειώνεται ότι «στις περιπτώσεις γεννήσεων και θανάτων της σερβικής κοινότητας δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα στοιχεία, ιδιαίτερα στους δήμους του βόρειου Κοσσυφοπεδίου».


Η έκθεση αναφέρει, επίσης, ότι «η δημογραφική εξέλιξη της σερβικής κοινότητας στο υπόλοιπο μέρος του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται σε ισορροπία, όσον αφορά τους θανάτους και τις γεννήσεις».


Ο θεσμός του Κοσσυφοπεδίου θεωρεί ότι και στους σερβικούς δήμους πιθανόν να μην υπάρχει σοβαρή στατιστική απόκλιση που πιθανόν θα επηρέαζε τη δημογραφική εξέλιξη του Κοσόβου, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr