Σλαβομακεδόνες Αλβανίας συζήτησαν με τον Ζάεφ για ζητήματα εκπαίδευσης



Αύγουστος 31, 2018. 08:48

«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της ‘μακεδονικής’ κοινότητας στην Αλβανία, τον Ευτίμ Μιτρέφσκι και τον Νίκο Κιτάνι, οι οποίοι εκπροσωπούν  τη μειοψηφία στην επιτροπή για τις εθνικές μειονότητες στην αλβανική κυβέρνηση», σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η συζήτηση εστιάσθηκε στα πιο τρέχοντα θέματα, καθώς και στα αποτελέσματα της βαθύτερης επικοινωνίας της κοινότητας των «Μακεδόνων»  (Σλάβων) στην Αλβανία, πληροφορεί με δελτίο Τύπου η κυβέρνηση.


«Θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την υποστήριξη σε επίπεδο αρχών, προς τους «Μακεδόνες» που ζουν και εργάζονται στην Αλβανία. Υπάρχει ένα θετικό πολιτικό κλίμα για αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.


Οι εκπρόσωποι της σλαβικής κοινότητας στην Αλβανία, υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την εκπαίδευσης των κατοίκων της Μάλα Πρέσπας, του Γκόλο Μπάρντο και της Κορυτσάς.


Σύμφωνα με τη δήλωση, κατά τη συνάντηση εκφράσθηκε η υποστήριξη τους για τις επιτυχημένες διαδικασίες που οδηγούν στην πρόοδο της ‘Μακεδονίας’ στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση.
Συμφωνήθηκε, οι επαφές να συνεχισθούν μέσω των εργασιών για ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.


ΜΜΕ Σκοπίων


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr