Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Αλβανοί και Σέρβοι σε ετοιμότητα αντιπαράθεσης στο ΚοσσυφοπέδιοΑύγουστος 3, 2018. 22:07

Πρίστινα.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, μετά από συνάντηση έκτακτης ανάγκης με το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, αξιολόγησε ότι η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα είναι ήρεμη. Ερωτηθείς σχετικά με τις προειδοποιήσεις για ανακήρυξη αυτονομίας στο βορρά, ο Χαραντινάι δήλωσε ότι πρόκειται για ρητορική από το Βελιγράδι.Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε ότι θα αυξηθούν οι δυνάμεις σε περιοχές που υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης αναταραχών.

 Πρόσθεσε ότι αν κάποιος παραβεί τη διεθνή συμφωνία θα λάβει απάντηση από τους φορείς επιβολής του νόμου.


Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα της Πρίστινα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας το Σάββατο (αύριο) λόγω πληροφοριών που αναφέρουν ότι «στις επόμενες 48 ώρες υπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσει αποσταθεροποίηση του Κοσόβου αρχής γενομένης από την Μιτρόβιτσα».


Επίσης, οι δυνάμεις KFOR έχουν αναφέρει ότι μέρος τους έχει μεταφερθεί στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου υπάρχει η σερβική μειονότητα.


(Στοιχεία από lajmpress.org)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr