Το Ισραήλ αποκτά πυραύλους ακριβείας για χτυπήματα ‘οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή’



Αύγουστος 28, 2018. 09:12

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για αγορά μιας νέας σειράς  εξελιγμένων ρουκετών επιφανείας- επιφανείας που έχουν την ικανότητα και την εμβέλεια να φθάσουν «οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή», αναφέρει η TV ’24 News’.



Η συμφωνία που εκτιμάται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια σέκελ, θα ενισχύσει τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με νέους πυραύλους ακριβείας μικρής και μεγάλης εμβέλειας που μπορούν να χτυπήσουν στόχους μεταξύ 30 και 150 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.


«Αποκτούμε και αναπτύσσουμε πυραυλικά συστήματα ακριβείας που θα επιτρέψουν τον Στρατό μέσα σε λίγα χρόνια να μπορεί να επεμβαίνει οπουδήποτε στην περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν για τη συμφωνία.


Η συμφωνία μεγάλου μεγέθους υπογράφηκε σε συνεργασία με την Ta'as Systems, ισραηλινή εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων, γνωστή με την ονομασία «Israel Military Industries (IMI)».


 Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να αποκαλύψει την ακριβή αξία της συμφωνίας ή να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες  σχετικά με τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες των πυραύλων.


Αναφερόμενη στο θέμα η ισραηλινή ιστοσελίδα «Walla!», η αγορά πυραύλων αποσκοπεί στην ενίσχυση της δύναμης πυρός του Ισραήλ ενάντια στη Χεζμπόλα, την τρομοκρατική ομάδα που έχει βάση στο Λίβανο, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr