«Οι αμερικανικές βάσεις στη Βουλγαρία συμπεριλαμβάνονται στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ»



Αύγουστος 20, 2018. 18:34

Ο αμυντικός προϋπολογισμός των Ηνωμένων Πολιτειών που υπεγράφη από τον Ντόναλντ Τραμπ  και θα τεθεί σε ισχύ το 2019, προβλέπει τη διάθεση ποσού μαμούθ στην ιστορία των ΗΠΑ.
Το επόμενο έτος η Ουάσιγκτον θα δαπανήσει 717 δισεκατομμύρια δολάρια για την Άμυνα, η πλειοψηφία των οποίων – 616,9 δις, θα διατεθούν στο Πεντάγωνο.



69 δις δολάρια προβλέπονται να διατεθούν δια δαπάνες του αμερικανικού στρατού εκτός των ΗΠΑ. Μέρος του ποσού θα απορροφηθούν από τις  αμερικανικές και νατοϊκές βάσεις στην Ευρώπη.


Στη Βουλγαρία


Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, υπολογίζεται ότι 5,2 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν στη στρατιωτική βάση ‘Νόβο Σέλο’, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη πυρομαχικών όπως σημειώνει το money.bg.


Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στη Βουλγαρία είναι ο μικρότερος σε σχέση με τις προβλεπόμενες δαπάνες σε άλλες χώρες της περιοχής και στη Δυτική Ευρώπη.


Που θα διατεθούν


Η Πολωνία θα λάβει το μεγαλύτερο ποσό στην Ανατολική Ευρώπη, συνολικά πάνω από 144 εκατομμύρια δολάρια. 

Στη ρουμανική αεροπορική βάση Μ. Κογκαλνιτσεάνου θα διατεθούν 21,6 εκατομμύρια, 
ενώ 47,8 εκατομμύρια δολάρια στη ναυτική βάση του ΝΑΤΟ, στη Σούδα της Κρήτης.


Όσον αφορά τη Δυτική Ευρώπη, το μεγαλύτερο ποσό του εκτιμώμενου προϋπολογισμού θα επενδυθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο0 185,1 εκατομμύρια δολάρια. 

Στη Γερμανία οι στρατιωτικές δαπάνες θα ανέλθουν στα 119 εκατομμύρια δολάρια, στην Ιταλία 66 και στην Ισπανία 21,5 εκατομμύρια δολάρια.

Στις χώρες της Βαλτικής, θα διατεθούν μόνο στην Εσθονία 15,7 εκατομμύρια δολάρια.


Οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες στη Βουλγαρία


Ο αμερικανικός στρατός έχει διαθέσει μέχρι σήμερα για την στρατιωτική βάση του Νόβο Σέλο πάνω από 61 εκατομμύρια δολάρια.

 Σημειώνεται ότι ο αμερικανικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει και δαπάνες ανθρωπιστικής βοήθειας.

 Ιδιαίτερα στη Βουλγαρία, διατίθενται ποσά για ανακαίνιση νηπιαγωγείων, σχολείων, νοσοκομείων και άλλων, στην περιοχή. Μόνο για τα έτη 2014 και 2015 απορροφήθηκαν τρία εκατομμύρια δολάρια.


Η βάση του Νόβο Σέλο βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Μπουργκάς. Στη βάση εργάζονται 60 άτομα από τα γύρω χωριά ως μόνιμοι υπάλληλοι και κατά τη διάρκεια ασκήσεων ο αριθμός των απασχολούμενων αυξάνεται.


Οι υπόλοιπες  στρατιωτικές βάσεις στη Βουλγαρία  είναι στο Μπεζμέρ και Γκράφ Ιγκνατίεβο καθώς και η αποθήκη  στο Αϊτός, που λειτουργεί ως συντήρηση του πολυγώνου Νόβο Σέλο.


(Στοιχεία από pan.bg)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr