Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία



Αύγουστος 18, 2018. 08:10

Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  της «Νέας Δημοκρατίας» επισκέφθηκαν  την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ‘ΟΜΟΝΟΙΑ’,  η επίσκεψη των βουλευτών κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη και Βασίλη Γιόγιακα στην ΟΜΟΝΟΙΑ αποτελεί έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση στην Εθνική Ελληνική  Μειονότητα.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΕΕΜ ‘ΟΜΟΝΟΙΑ’ αναφέρονται  τα εξής: 


Σήμερα Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, στα Γραφεία της Οργάνωσης ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στους Αγ. Σαράντα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου κ. Βασίλη Κάγιου με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη και κ. Βασίλη Γιόγιακα. Οι δύο πολιτικοί έχουν διαχρονικά δείξει ενδιαφέρον για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και παρακολουθούν την προσπάθεια του μέσα στο πλαίσιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.


Στην επίσκεψή τους εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους στον Πρόεδρο κ.  Κάγιο για την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και τις διεργασίες στους κόλπους της Οργάνωσης που οδήγησαν στη 10η Συνδιάσκεψη.


Η συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τον κ. Κάγιο και τους συνεργάτες του αποτέλεσε καλή ευκαιρία για συνοπτική ενημέρωση περί των προβλημάτων  της ΕΕΜ που στις περισσότερες των περιπτώσεων άπτονται παραβιάσεων κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της. 

Ειδικά έγινε αναφορά στα ζητήματα παιδείας  με εστίαση στα σχολικά εγχειρίδια και προγράμματα που βρίθουν ανακριβειών και εμπεριέχουν ανθελληνισμό.

 Προσβάλουν έτσι την ΕΕΜ και επηρεάζουν αρνητικά την προώθηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων. 

Αναλύθηκε επίσης ο διαχρονικός αγώνας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο πεδίο της ακίνητης περιουσίας  ιδιωτών και Εκκλησίας. Ο κ. Κάγιος αναφέρθηκε επίσης, στο «σπάσιμο» της λογικής των αποκαλούμενων μειονοτικών ζωνών και στην εφαρμογή στην πράξη του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού για τα μέλη της ΕΕΜ παντού όπου ζουν στην Αλβανική επικράτεια.


Οι κ. Γιόγιακας  και Καραγκούνης διαβεβαίωσαν για την υποστήριξη  της ΝΔ  και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια και τους αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. 


Ο Πρόεδρος  της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ευχαρίστησε για  την επίσκεψη  και την στήριξη στους αγώνες της ΕΕΜ μέσω της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τους δύο βουλευτές και συνολικά την ΝΔ.


Αγ. Σαράντα, 17 Αυγούστου  2018  


--