Τουρκικό δημοσίευμα: Το ελληνικό λιμενικό έριξε κατά Τούρκων ψαράδων




Αύγουστος 22, 2018. 20:56

Ως ‘πρόκληση στο Αιγαίο’ περιγράφει τούρκικο δημοσίευμα  τις προειδοποιητικές βολές της ελληνικής ακτοφυλακής κατά Τούρκων ψαράδων.



Το δημοσίευμα που γράφει ότι οι Τούρκοι ψαράδες παρενοχλήθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή, αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη ανοικτά του Αϊδινίου.


«Οι Τούρκοι ψαράδες απέπλευσαν από τα Δίδυμα  την προηγούμενη ημέρα και έπλεαν 4 μίλια από το Αγαθονήσι ψαρεύοντας στα διεθνή ύδατα», γράφει χαρακτηριστικά. 


Τούρκος ψαράς όταν είδε την ελληνική ακτοφυλακή να πλησιάζει το σκάφος του, άρχισε να καταγράφει τις στιγμές με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του.


Ο ψαράς, λέει, κατέγραψαν τη συσκευή που δείχνει τις συντεταγμένες του σκάφους για να αποδείξει ότι δεν ήταν στην απαγορευμένη ζώνη.


Οι Έλληνες της ακτοφυλακής του μιλούσαν επί μία περίπου ώρα, ώσπου οι ψαράδες αναγκάσθηκαν να εισέλθουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως σημειώνεται.


Όπως τονίζεται ο διάλογος μεταξύ της ελληνικής ακτοφυλακής και των Τούρκων ψαράδων καταγράφηκε από την κάμερα, αλλά δεν αναφέρεται κάτι σχετικά με αυτόν.


Ένας άλλος ψαράς στην ίδια περιοχή ανέφερε ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή έριξε με πλαστικές σφαίρες κατά των Τούρκων ψαράδων.


(Στοιχεία από karar.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr