Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί είναι εναντίον της επίσκεψης Ερντογάν στη Γερμανία



Αύγουστος 6, 2018. 07:41

Το κοινωνιολογικό ινστιτούτο ‘Civey’ διενήργησε έρευνα κατόπιν παραγγελίας της εφημερίδας ‘Die Welt’ που έδειξε ότι το 69% των Γερμανών είναι αντίθετοι με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία.



Η δημοσκόπηση έδειξε, επίσης, ότι το 24% των ερωτηθέντων δεν ‘αντιτάσσεται’ στην επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα, ενώ ένα 7% δήλωσε ότι δεν εξέφρασε άποψη, σύμφωνα με την Deutsche Welle στην τουρκική γλώσσα.


Δεν είναι γνωστό πότε ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Γερμανία, αλλά όπως είχε δηλώσει η επίσκεψη θα γίνει στις αρχές φθινοπώρου. Η γερμανική εφημερίδα ‘Bild’ αναφερόμενη στο θέμα γράφει ότι η επίσκεψη Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.


Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Ερντογάν επιθυμεί την πλήρη εφαρμογή του επίσημου πρωτοκόλλου, κατά την επίσκεψή του, δηλαδή την υποδοχή του με στρατιωτικές τιμές από τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και συμπόσιο προς τιμήν του.


(Στοιχεία από dw.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr