Ο πρόεδρος της Σερβίας αποκρύβει λύση για το Κοσσυφοπέδιο- σε επαγρύπνηση οι δυνάμεις ασφαλείας



Αύγουστος 5, 2018. 13:44

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει λάβει αποφάσεις για το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες αποκρύβονται από το λαό.


Στη συνεδρίαση έκτακτης ανάγκης του Σερβικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ανατέθηκαν καθήκοντα στις υπηρεσίες και τα θεσμικά όργανα της Σερβίας.

Ο Βούτσιτς επεδίωξε και συναντήθηκε με τον Σέρβο πατριάρχη Ειρηναίο στο Βελιγράδι, προκειμένου να έχει τη μεσολάβηση της εκκλησίας για να επικρατήσει ηρεμία στη χώρα.

«Είπα ανοιχτά στον Πατριάρχη αυτό που έχω αποφασίσει για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα. Σήμερα το πρωί είχαμε μια συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας  όπου ανακοίνωσα μια σειρά σημαντικών  μέτρων και αποφάσεων, κυρίως, για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, όπως έχω δικαίωμα ως αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων και προέβην σε συστάσεις προς τα μέλη της κυβέρνησης και τις άλλες δυνάμεις ασφαλείας μας», είπε ο Βούτσιτς.

Ο Μάρκο Τζούριτς, διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, αποκάλυψε ότι εντάσεις δημιουργήθηκαν στους Σέρβους (του Κοσόβου) που έχουν πολιτικά κίνητρα κατά του προέδρου Βούτσιτς.


Δεν θα κηρυχθεί αυτονομία


Οι Σέρβοι στο Κόσοβο και τα Μετόχια δεν θα κηρύξουν την ανεξαρτησία  ή αυτονομία, τόνισε σήμερα, ο Ιγκόρ Σίμιτς αντιπρόεδρος της Σερβικής Λίστας αναφερόμενος στις εκκλήσεις του Βούτσιτς.

Η κριτική επικεντρώνεται στην Πρίστινα, επειδή εξακολουθεί να μην τηρεί τη συμφωνία των Βρυξελλών για τη δημιουργία μια κοινότητας Σερβικών δήμων, που κρατά μια στάση υποκριτική και ανεύθυνη.

 Λόγω της  έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο, η αστυνομία έδωσε διαβεβαιώσεις, ειδικά για το βόρειο τμήμα του, ότι δεν θα υπάρξει καμία επικίνδυνη επιχείρηση που θα παραβίαζε την ειρήνη, οπότε όλοι πρέπει να είναι ήσυχοι ότι θα υπάρξει ασφάλεια.

Αν και δεν υπάρχει κλιμάκωση της έντασης, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μια γρήγορη τελική λύση στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο, ζήτησε υπομονή, σημειώνει το δημοσίευμα.

(Στοιχεία από ТЕЛЕВИЗИЈА ТЕЛМА )

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr