“Οι Αλβανοί Σκοπίων κρατούν κάτω από το τραπέζι σχέδιο για ίδρυση Αλβανικού Κοινοβουλίου”



Αύγουστος 6, 2018. 21:31


Ο Μουχάμερ Παγιαζίτι, που έχει συνείδηση των πολιτικών ζητημάτων των Σκοπίων, δήλωσε ότι η ιδέα της διχοτόμησης και της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου  και της Σερβίας θα αναζωπυρώσει νέες συγκρούσεις στα Βαλκάνια.



Οι Αλβανοί των Σκοπίων έχουν τον χρόνο να σχεδιάσουν τη δημιουργία ενός Αλβανικού Κοινοβουλίου με την ίδρυση ενός Συνδέσμου Αλβανικών Δήμων (όπως επιδιώκουν οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο), ώστε να αρχίσουν να συγκεντρώνουν φόρους που θα τους αποδίδουν ως επενδύσεις σε φτωχότερες αλβανικές περιφέρειες της χώρας.


Αυτό το σχέδιο ήταν το πιο διαδεδομένο κατά το παρελθόν, αλλά, δυστυχώς η νέα κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι γενναιόδωρη με αναπτυξιακά έργα σε περιοχές που κατοικούνται από τους Αλβανούς», εκτιμά ο Παγιαζίτι.


Πρόσθεσε ότι οι Αλβανοί εξακολουθούν να αισθάνονται εξαπατημένοι από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ,  που ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα «η ζωή ανήκει σε όλους».


Ο Παγιαζίτι τόνισε ότι η όποια διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου αναμφισβήτητα με τις υπάρχουσες συνθήκες, θα αποσταθεροποιήσουν και τα Σκόπια.


Όλα αυτά κατά τον χρόνο που οι Αλβανοί  περιμένουν την κατάκτηση  στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.


(Στοιχεία από lajmi.net, ina-online.net)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr