Σκοπιανός καθηγητής: Η «Μακεδονία» είναι έθνος- εφεύρημα, με πολλά στοιχεία από τον βουλγαρικό και τον αλβανικό πολιτισμό



Αύγουστος 21, 2018. 22:22

Σκόπια.

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Λιούμπομιρ Φερτσκόφσκι μιλώντας στο ‘Ικβάρ Τάιμς’, με θέμα σχετικά για την αλλαγή  της ‘μακεδονικής’ ταυτότητας. Πρόσθεσε ότι η «Μακεδονία» είναι μια μικρή χώρα που μοιράζεται πολλά στοιχεία από την βουλγαρική και την αλβανική κουλτούρα.



Όπως λέει ο ίδιος – σημειώνει το δημοσίευμα- το ίδιο το κράτος είναι σχετικά νέο, γιατί μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο στην Τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία,  δημιουργήθηκε η Μακεδονία στα όρια που την γνωρίζουμε σήμερα, προωθώντας παντοιοτρόπως τη ‘μακεδονική’ γλώσσα και την ‘μακεδονική’ ταυτότητα.


Σύμφωνα με τον Φερτσκόφσκι, η «Μακεδονία’ μπορεί να ζήσει με το πρόθεμα «Βόρεια» και λέει ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα ταυτότητας μόνο από το όνομα (του κράτους).


«Μπορούμε να ζήσουμε με το πρόθεμα «Βόρεια» στο όνομα της χώρας. Αλλά το όνομα ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα για την ταυτότητα», διευκρίνισε ο Φερτσκόφσκι.


«Το όνομα συνδέεται με την έννοια της ταυτότητάς μας, με το ποιοι είμαστε […]. 
Αλήθεια πρόκειται για ‘επιβίωση’,  όταν είμαστε ένα μικρό σλαβικό έθνος ( σλοβένσκα νάτσια- словенска нација) με μόλις δύο εκατομμύρια ανθρώπους,  μπορούμε εύκολα να  αφομοιωθούμε  από τους μεγαλύτερους (πληθυσμιακά) γείτονες», διευκρίνισε.


(Στοιχεία από republika.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr