Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται για διακρίσεις στο στρατό των ΣκοπίωνΑύγουστος 17, 2018.  17:32

Η Ημέρα του Στρατού, στα Σκόπια, βρίσκει τους Αλβανούς να απέχουν από τις ένοπλες δυνάμεις, μια διαπίστωση που τη χαρακτηρίζει το αλβανικό δημοσίευμα ως διακρίσεις κατά των πολιτών αλβανικής καταγωγής.


«Στον κατάλογο της ελιτίστικης στρατιωτικής μονάδας «Ούικιτ» (‘Λύκοι’) δεν βρέθηκε ούτε ένα αλβανικό όνομα, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις των Αλβανών αξιωματούχων για την αξία της εκπροσώπησής τους στην εθνική άμυνα», αναφέρει η πύλη ‘Alsat-m’.


Τη διαπίστωση αυτή επιβεβαίωσε  και ο αναπληρωτής υπουργός  Εθνικής Άμυνας Μπεκίμ Μακσούτι, ο οποίος τόνισε ότι η απουσία των αλβανικής καταγωγής στρατιωτών είναι μεγάλη ιδιαίτερα στις επίλεκτες δυνάμεις.


Ο ίδιος δήλωσε ότι οι υπάρχουσες δομές θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν δύο νέα τάγματα που θα συμπεριλαμβάνουν όλες τις εθνότητες.


Για τον αξιωματικό αλβανικής καταγωγής Μουχάμετ Ρασάι, το μόνο εμπόδιο που υπάρχει για την κατάταξη των Αλβανών στην ειδική μονάδα των «Λύκων» είναι η πολιτική συμφωνία που έγινε μεταξύ του αλβανικού και του σλαβικού μπλοκ κατά τον σχηματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού.


Ο Ρασάι, είπε ότι υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι Αλβανοί στρατιώτες που δεν μπορούν να καταταγούν  στις ειδικές μονάδες λόγω της εθνικότητάς τους.


«Οι διακρίσεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα», γράφει το δημοσίευμα, «όταν κατά την κεντρική τελετή της Ημέρας του Στρατού, έγιναν αξιολογήσεις όπου αναφέρθηκαν προαγωγές ανωτέρων αξιωματικών, αλλά ακόμη και εδώ δεν ακούσθηκε κανένα αλβανικό όνομα».


(Στοιχεία από iliria.tv)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr