Αλβανικό δημοσίευμα: Το Βελιγράδι ξεσηκώνει τον σερβικό λαό στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο!





Αύγουστος 14, 2018. 17:44

«Πάρτε τα όπλα στα μοναστήρια, Σέρβοι επιτεθείτε! Αυτό είναι το σχέδιο του Βελιγραδίου για το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου», έχει τίτλο αλβανικό δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει σερβικό έγγραφο.



Το δημοσίευμα αναφέρει:


«Προκειμένου να προωθηθεί η διαίρεση του βορείου Κοσσυφοπεδίου, η σερβική κυβέρνηση έχει προγραμματίσει ταραχές, διατάσσοντας τους επικεφαλής των σερβικών δήμων και τους έμπιστούς της να διαπράξουν κλοπές, ληστείες και επιθέσεις κατά των Σέρβων πολιτών.

»Αυτό θα δημιουργούσε την εντύπωση στην διεθνή κοινότητα ότι οι Αλβανοί επιτίθενται στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου και ότι βρίσκονται σε ανασφάλεια.

Το λεπτομερές σχέδιο για την παραβίαση της τάξης στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο παρουσιάσθηκε στα μέσα ενημέρωσης  ως κείμενο σε φάξ που φέρει το έμβλημα της Δημοκρατίας της Σερβίας».


Το έγγραφο, το οποίο είναι γραμμένο στα κυριλλικά, αναφέρει, επίσης, για προμήθεια βαρέων όπλων που θα γίνει μέσω της Μονής της Ντέτσανι, «που θα μεταφερθούν εκεί με ένα φορτηγό και θα μεταφερθούν κατόπιν σε αποθήκη στη Μιτρόβιτσα», όπως σημειώνεται.


Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, «ο τελικός σκοπός αυτού του σχεδίου είναι η απελευθέρωση του σερβικού λαού του Κοσσυφοπεδίου»


Μάλιστα σημειώνεται ότι το κείμενο απεστάλη από το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας και υπογράφηκε στο Ζούμπιν Πότοκ από τον αναπληρωτή διοικητή της περιοχής Μόμιρ Ραντένκοβιτς.



(
Στοιχεία από botasot.info)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr