Η Εκκλησία των Σκοπίων τάσσεται εναντίον της αλλαγής του ονόματος


Αύγουστος 30. 2018. 18:21

Σκόπια.

Η Σύνοδος της (σχισματικής) «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ΜΟΕ) χαρακτηρίζει ως αντι-κρατική την πολιτική του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, και υπερασπίζεται το συνταγματικό όνομα  του κράτους, αναφέρει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Η Σύνοδος απευθύνει έκκληση προς τους κρατικούς θεσμούς να προστατεύσουν το Σύνταγμα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», το συνταγματικό όνομα, την ταυτότητα, τη γλώσσα και τον ενιαίο χαρακτήρα του κράτους.


Ήδη, από το 2017, υπάρχει απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, στην οποία αναφέρεται  ότι η ΜΟΕ υπερασπίζεται το κρατικό όνομα, την ταυτότητα, τη γλώσσα και την ενότητα της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.


Ο επικεφαλής της  Εκκλησίας, Στέφαν, καθώς και το σύνολο των μητροπολιτών, ακολουθούν, εδώ και χρόνια,  την πολιτική που κατεύθυνε στο VMRO-DPMNE, ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.


Η τοποθέτηση της ΜΟΕ γίνεται εκ νέου, εν όψει του δημοψηφίσματος, όπου επιβεβαιώνει τις σταθερές της θέσεις, που αφορούν το απαραβίαστο του συνταγματικού ονόματος της «Μακεδονίας», τη συνταγματική ρητή αναφορά για τη ‘μακεδονική’ γλώσσα, τον ενιαίο χαρακτήρα της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ και την μη απόκλιση από την ‘μακεδονική’ εθνική ταυτότητα.


(netpress.com.mk, republika.mk, ekonomski.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr