Χασίμ Θάτσι: Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν συνομιλίες για ένταξη του Πρέσεβο στο Κοσσυφοπέδιο



Αύγουστος 7, 2018. 17:39

Πρίστινα.

«Ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι, δεν θέλει καν να ακούσει τις αντιρρήσεις που ακούγονται  από το πολιτικό φάσμα του Κοσσυφοπεδίου, σχετικά με την ιδέα της διόρθωσης των συνόρων με τη Σερβία», γράφει η Γκαζέτα Μπλιτς.



Σε συνέντευξή του στην «RTV Dukagjini», δήλωσε ότι υποστήριξη αυτής της ιδέας από το λαό είναι πολύ μεγάλη, και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει ένα δημοψήφισμα ειδικά για το θέμα αυτό.


 «Η μαζική βούληση των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου είναι υπέρ αυτής της ιδέας, όπως και η μαζική βούληση εκείνων όλων που ζουν στην κοιλάδα του Πρέσεβο να ενταχθούν στο Κοσσυφοπέδιο. Το αίτημά τους είναι δίκαιο και αποδεκτό, κανείς δεν θα ήταν εναντίον, ούτε οι ΗΠΑ ούτε η ΕΕ», δήλωσε ο Θάτσι.


Ο πρόεδρος εξακολουθεί να επιμένει – γράφει το δημοσίευμα- ότι δεν θα υπάρξει διαίρεση ή ανταλλαγή εδαφών, και όπως είπε αυτή ήταν μια παλιά ιδέα της σερβικής Ακαδημίας Επιστημών, αλλά, τόνισε ότι εργάζεται σκληρά για να ενταχθεί η Κοιλάδα του Πρέσεβο στο Κοσσυφοπέδιο.


Ο Θάτσι πρόσθεσε ότι δεν είναι αλήθεια ότι με την περίπτωση της ένωσης της Κοιλάδας, το Κοσσυφοπέδιο θα χάσει μέρος από το βορρά.


«Επαναλαμβάνω ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα, είναι μια ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα δεν θα υπάρξει διαχωρισμός για αντάλλαγμα, θα μπορούσε να γίνει,  ώστε να ενσωματωθεί το Πρέσεβο, το Μπουγιάνοβατς και η Μέντβεντζα στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά πρόκειται για μια ψευδή είδηση», είπε.


Επιβεβαίωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει επίσημα την ιδέα της ένταξης της Κοιλάδας του Πρέσεβο στη χώρα (Κοσσυφοπέδιο).


(Στοιχεία από gazetablic.com)

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr