Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018

Τουρκία- Χακάρι: Στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχη με το PKKΑύγουστος 26, 2018. 08:25

Ένας Τούρκος στρατιώτης υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματά του. Είχε τραυματισθεί σοβαρά στη διάρκεια μαχών με Κούρδους αντάρτες του PKK στην ανατολική Τουρκία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο σημειώνει ότι ο στρατιώτης τραυματίσθηκε βαριά σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην επαρχία Αγκρί την Τρίτη, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ή PKK αναφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία καθώς και από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.


Η τρομοκρατική εκστρατεία του PKK διαρκεί πάνω από τρεις δεκαετίες εναντίον της Τουρκίας, καθώς αναφέρει η οργάνωση αυτή,  ότι το σύνολο της νοτιοανατολικής τουρκικής επικράτειας ανήκει στο Κουρδιστάν και βρίσκεται υπό την κατοχή των Τούρκων. 

Από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί περίπου 40 χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr