Σκόπια: Ο Ζάεφ πρότεινε το VMRO-DPMNE σε κυβερνητικό συνασπισμό



Αύγουστος 4, 2018. 20:34

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε σε συνέντευξή του απόψε (χθες) ότι πρότεινε να ενταχθεί στην κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- VMRO-DPMNE- προκειμένου να υποστηριχθεί η συμφωνία με την Ελλάδα.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE αρνήθηκε κατηγορηματικά.
«Έκανα την πρόταση μέχρι το 2020 να είναι ο πρωθυπουργός, αλλά είμαι έτοιμος να μοιραστώ την εντολή μου με τοVMRO-DPMNE, ώστε να γίνει το δημοψήφισμα, αλλά αρνήθηκε.


»Τους έστειλα πρόσκληση να ενταχθούν στην κυβέρνηση μέχρι να γίνουμε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, μέχρι το τέλος του 2019 -αρχές του 2020, όταν θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Τους δήλωσα ότι είμαι για αυτό αλλά απέρριψαν  την πρόταση, είπε ο Ζάεφ.


 Ο Μίτσοσκι απάντησε ότι δεν προτίθεται να γίνει μέρος μιας κυβέρνησης που λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ για την εφαρμογή μιας συμφωνίας συνθηκολόγησης, τονίζοντας ότι εξέλαβε την πρόταση της κυβέρνησης ως είδος δωροδοκίας.


(Στοιχεία από republika.mk)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr