Wess Mitchell: Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στην επίλυση της ελληνο-σκοπιανής διαφοράς



Αύγουστος 22, 2018. 08:28

Ο αναπληρωτής βοηθός Γραμματέα των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Γουές Μίτσελ, επανέλαβε ότι η χώρα του διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση της σχεδόν τριών δεκαετιών διαμάχης μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας, σχετικά με το όνομα του κράτους, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση  στην ενίσχυση  των χωρών στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης και στις εκτιθέμενες στη ρωσική γεωπολιτική πίεση. 

Στα Βαλκάνια, η αμερικανική  διπλωματία διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην επίλυση της ‘ελληνο-μακεδονικής’ διαμάχης για το όνομα», δήλωσε ο Μίτσελ κατά τη σημερινή (χθεσινή) ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.


Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες ασχολούνται τόσο με τη Σερβία, όσο και με το Κοσσυφοπέδιο «προκειμένου να κινηθεί ο διάλογος με την ΕΕ», αναφέρθηκε, επίσης, στην Ουκρανία και τη Γεωργία.


«Στην Ουκρανία και τη Γεωργία, καταργήσαμε τους περιορισμούς της προηγούμενης διοίκησης για την παράδοση αμυντικών όπλων για να αντισταθούμε στη ρωσική εδαφική επιθετικότητα», εξήγησε ο Μίτσελ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


( Στοιχεία από expres.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr