Αλβανία για ΝΑΤΟ: Είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων- 1000 στρατιωτικοί πιστοποιήθηκαν ετοιμοπόλεμοι



Σεπτέμβριος 30, 2018.  11:39


Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας, διαθέτουν σήμερα ένα πλήρες τάγμα, το οποίο πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. 

Στο τέλος της εβδομαδιαίας άσκησης “Albanian Lion/Biza 2018” στην οποία συμμετείχαν 1200 στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα, ομάδα -Τάγματος Πεζικού , πιστοποιήθηκε ως ‘Combat Ready‘ (ετοιμοπόλεμη),  από τους εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ που παρακολούθησαν την άσκηση.



Η υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα , στην ομιλία της μετά την ολοκλήρωσης της άσκησης δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έφθασαν σε ένα σημείο καμπής στην ιστορία τους, κατατάχθηκαν σε άλλο επίπεδο,  ως ίσοι προς ίσους.


«Η βεβαίωση του ΝΑΤΟ προς την ομάδα του Τάγματος του Πεζικού ότι χαρακτηρίζονται πλέον ετοιμοπόλεμοι (‘Combat Ready ‘) σηματοδοτεί  την εκπλήρωση ενός σημαντικού έργου μας που απορρέουν από τις υποχρεώσεις μας  προς  Οργανισμό. 

Οι δυνατότητες της χώρας μας στη Συμμαχία  είναι ικανές και έτσι χωρίς ενδοιασμό μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε  ως μια σαφώς ποιοτική διάκριση, που αποτελεί γεγονός στις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ», είπε μεταξύ άλλων ο Τζάσκα, σύμφωνα με την Γκαζέτα-Τέμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr