Σκόπια: 12.500 παρατηρητές θα επιβλέπουν το δημοψήφισμα



Σεπτέμβριος 28, 2018. 20:21

Στο σύνολο των 12.500 παρατηρητών, από τη διεθνή κοινότητα είναι 493,  επίσης 194 μεταφραστές και 111 ξένοι δημοσιογράφοι έχουν διαπιστευθεί στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Η αποστολή ODIHR έχει 197 εκπροσώπους και είναι η μεγαλύτερη από τις ξένες αποστολές.


Η πλειονότητα των παρατηρητών είναι  ντόπιοι. Η  Ένωση για Πολιτικές και για Πρωτοβουλίες Πολιτών,  έχει διαθέσει  5.574 παρατηρητές. Η Πλατφόρμα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας στη ‘Μακεδονία’ έχει διαθέσει  3.736 διαπιστευμένους, ενώ άλλες κοινωνικές οργανώσεις  διέθεσαν τους υπόλοιπους παρατηρητές. 


Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ζήτησε από τις εκλογικές επιτροπές να είναι σωστές στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.


Υπέδειξε ότι οφείλουν να τηρούν τους νόμους και τις διαδικασίες που προβλέπονται στον ειδικό Κώδικα Παρατήρησης Δημοψηφίσματος.


Τέλος, για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου,  η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή συνέστησε σε όλους να είναι επαγγελματίες και αμερόληπτοι και να βασίζουν τα συμπεράσματά τους σε τεκμηριωμένα και επιβεβαιωμένα γεγονότα.


ТЕЛМА


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/