Ο Νίκολα Γκρούεφσκι διαψεύδει δημοσιεύματα περί ‘Βόρειας Μακεδονίας’ το 2008…(Vid)



 Σεπτέμβριος 5, 2018. 07:30

Σκόπια. 

Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ διέψευσε πληροφορίες που έδωσε η ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία έγραψε ότι το 2008 τα Σκόπια υιοθέτησαν το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», γράφει το πρακτορείο MakFax.



«Αυτές είναι μάταιες προσπάθειες της κυβέρνησης. Σίγουρα θα υπάρξουν περισσότερα. Βρίσκονται μέσα στην εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος, θα ακούσουμε διάφορες ανοησίες και συκοφαντίες. Εάν συμφωνούσα με όλα όσα θέλουν οι Έλληνες, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά. Είμαι άνθρωπος αρχών και αξιοπρεπής», ανέφερε ο Γκρούεφσκι.


Η Καθημερινή – συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα- έγραψε ότι πληροφορίες δείχνουν ότι η πΓΔΜ ήταν έτοιμη να αποδεχθεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ήδη από το 2008, υπό την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζονταν η «μακεδονική» γλώσσα και εθνικότητα.


Μάλιστα, όπως λέει, εστάλη και εμπιστευτικό σημείωμα με τίτλο «Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για να επιλυθεί η διαφορά» της 29ης Ιουλίου του 2008 που απεστάλη από τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην πΓΔΜ, Τζούλιαν Μιλάνοβιτς, λέει η Καθημερινή.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr