Γουές Μίτσελ: «Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ευκαιρία για τη ‘Μακεδονία’ να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ»




Σεπτέμβριος 14, 2018. 07:49

«Η ‘Μακεδονία’ έχει μια ιστορική ευκαιρία να γίνει το 30ο  μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά αν θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία αυτή εξαρτάται, αποκλειστικά, από τη βούληση των ‘Μακεδόνων’ πολιτών».


Με αυτήν τη φράση αυτή, ο Γους Μίτσελ, αργά το απόγευμα χθες προέβη σε μια σύντομη δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης προτρέποντας τους πολίτες την 30η Σεπτεμβρίου να βγούνε από τα σπίτια τους και να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα, ψηφίζοντας είτε υπέρ είτε κατά.


Ο Μίτσελ ζήτησε από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE να  απαντήσει με σαφήνεια για το δημοψήφισμα. 

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε ότι το VMRO-DPMNE υποστηρίζει τους στρατηγικούς στόχους για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θεωρεί τις ΗΠΑ τον μεγαλύτερο εταίρο και σύμμαχό τους, αλλά χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ελλάδα ως απαράδεκτη.


Σημειώνεται ότι την ίδια στάση κράτησε και ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, στη χθεσινή συνάντησή του με την Φεντερίκα Μογκερίνι, στην οποία δήλωσε ότι  «η πορεία προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για μια κακή συμφωνία».


Η σλαβική τηλεόραση Σίτελ, αναφέρει, επίσης, ότι κλιμάκιο του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με την κρατική πολιτική ηγεσία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr