Канал 5 : Το στοίχημα στο δημοψήφισμα δεν είναι το «ναι»



Σεπτέμβριος 11, 2018. 22:01

Σκόπια.

Σήμερα άρχισε επίσημα η εκστρατεία  των πολιτικών κομμάτων για τις θέσεις τους ως προς το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στην πΓΔΜ.


Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων που είναι προσκείμενα στην  κυβέρνηση σημειώνουν  ότι το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.


Απεναντίας, τα αντιπολιτεύομενα ΜΜΕ, διατείνονται ότι το δημοψήφισμα θα είναι αρνητικό για τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.


Το Κανάλ 5 των Σκοπίων, που προσπαθεί να κρατήσει μια ουδέτερη στάση σε  αναφορά του στο δελτίο ειδήσεων, σήμερα το βράδυ, τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα κριθεί, τελικά, από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων.


Τα κόμματα που αντιπολιτεύονται τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ζάεφ, προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν αξίζει να πάνε να ψηφίσουν για κάτι που είναι σε βάρος της πατρίδας τους, σε βάρος των συμφερόντων τους  αφού η συμφωνία με την Ελλάδα θεωρείται καταστροφική για το μέλλον του κράτους ως «Μακεδονία».


Ο Ζόραν Ζαέφ, σε κάθε ομιλία του προς τους πολίτες προσπαθεί να τους πείσει να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, έστω ρίχνοντας στην κάλπη αρνητική ψήφο. Ο ίδιος φοβάται  τη μεγάλη αποχή από το δημοψήφισμα.


Το Κανάλ 5 ανέφερε σήμερα ότι οι καταγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 1.806.336 και για να είναι  έγκυρο το δημοψήφισμα θα πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτό 903.168 συν ένας, δηλαδή, 903.169 ψηφοφόροι.


Αυτό είναι και το στοίχημα του δημοψηφίσματος.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr