70χρονος Τουρκοκύπριος παραδέχθηκε κατασκοπεία υπέρ των Ελληνοκυπρίων



Σεπτέμβριος 1, 2018. 23:45

Ο Μεχμέτ Μπεζιμόγλου, ένας 70χρονος Τουρκοκύπριος παραδέχθηκε ότι έβγαζε φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κατεχόμενη Κύπρο και τις έστελνε στους Ελληνοκύπριους πράκτορες.  Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι παραδέχθηκε το έγκλημά του.



Σύμφωνα με την κατηγορία που του αποδόθηκε, είχε τραβήξει 201 φωτογραφίες σε διάστημα 16 ημερών, όπου είχαν καταγραφεί τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.


Η αστυνομία των Τουρκοκυπρίων κατόπιν καταγγελίας, άρχισε να παρακολουθεί τον Μπεζιμόγλου και τον κατέγραψε να συνεργάζεται με τους Έλληνες.


Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες βρήκαν ότι είχε φωτογραφίσει στρατιωτικού ενδιαφέροντος  στιγμιότυπα από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.


Ο Μεχμέτ Μπεζιμόγλου ομολόγησε ότι έβγαλε φωτογραφίες  με στρατιώτες στο λιμάνι της Αμμοχώστου προκειμένου να τις παραδώσει στους Έλληνες.


Συνελήφθη με την κατηγορία της «κατασκοπείας». 

Έρευνα που έγινε στην κατοικία του είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση  κινητών τηλεφώνων, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και φορητών υπολογιστών, όπως σημειώνεται από το τούρκικο δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr