«Επιστολή 76 Σκοπιανών και διεθνών διανοουμένων κατά της αλλαγής του ονόματος της ‘Μακεδονίας’»



Σεπτέμβριος 6, 2018. 08:10


Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA δημοσίευσε μια επιστολή που προηγουμένως είχε αρνηθεί να δημοσιεύσει η βρετανική εφημερίδα ‘The Guardian’.



Σημειώνεται ότι ο Γκάρντιαν πριν μερικές ημέρες είχε δημοσιεύσει επιστολή 40 Ευρωπαίων και Αμερικανών διανοουμένων που υποστήριξαν τη συμφωνία  Σκοπίων – Ελλάδας για την αλλαγή του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ασκώντας με τον τρόπο αυτό ώθηση για την επιτυχία του δημοψηφίσματος για το όνομα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018.


 Εντούτοις, λίγες ημέρες αργότερα, αρνήθηκε η βρετανική εφημερίδα να δημοσιεύσει άλλη επιστολή την οποία υπέγραφαν  76 διεθνείς αλλά και Σλάβοι των Σκοπίων, διανοούμενοι.


Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε τμήματα της επιστολής που αναφέρει ότι «η πΓΔΜ είναι θύμα μιας αυθαίρετης διεθνούς μηχανορραφίας ενάντια στη βούληση των πολιτών σε μια ασύμμετρη  συμφωνία με την Αθήνα που δεν θα μετριάσει τις περιφερειακές εντάσεις, επειδή η ασθενέστερη πλευρά αναγκάσθηκε να συμβιβασθεί».


Το ιταλικό πρακτορείο σημειώνει ότι μεταξύ των κορυφαίων διανοουμένων που υπέγραψαν την επιστολή αυτή είναι και ο διάσημος συγγραφέας Μίλαν Κούντερα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr