Αντιπολίτευση Σκοπίων: Τεράστιο σκάνδαλο στο ‘ΜΙΑ’ η αλλαγή στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ



Σεπτέμβριος 22, 2018. 20:19

Τεράστιο σκάνδαλο χαρακτηρίζει ο Τύπος της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, την τροποποίηση των δηλώσεων του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ‘mia’, έπειτα από πίεση της Αθήνας.



Σύμφωνα με τον Τύπο της αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στην Ουάσιγκτον ο Ζάεφ δήλωσε:

 «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονίας μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».


Το πρακτορείο ‘mia’ μεταβίβασε αμέσως τις δηλώσεις του Ζάεφ, όπως σημειώνεται, αλλά λίγο αργότερα άλλαξε τελείως τις δηλώσεις του.


Παρατίθεται το πρώτο δημοσίευμα: 



Λίγο αργότερα τροποποιήθηκε η δήλωση αυτή, κατόπιν, όπως αναφέρεται, παρέμβασης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως παρουσιάζεται σε προηγούμενη αναφορά μας.



Ο αντιπολιτευτικός Τύπος αναφέρει ότι αυτές τις ημέρες γιορτάζεται η 20η επέτειος του «Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων- MIA», αλλά με τέτοιες συμπεριφορές η σοβαρότητα του πρακτορείου είναι αμφισβητήσιμη. 

«Γιατί σε ένα πρακτορείο ειδήσεων που χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό των πολιτών δεν αρμόζει να αλλάζει τις δηλώσεις ενός πρωθυπουργού έπειτα από απαιτήσεις γειτονικών χωρών.


 Σχόλιο: Είναι αυτονόητο ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών,  παραδόθηκε το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων, άλλωστε κανένα άλλο κράτος στα Βαλκάνια δεν εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία στην ονομασία του.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr