«Έλληνες και Βούλγαροι πλημμυρίζουν την Αδριανούπολη- αγοράζουν σωρηδόν αγαθά για να τα πουλήσουν τρεις φορές ακριβότερα στη χώρα τους»Σεπτέμβριος 11, 2018. 08:24

Αδριανούπολη.

Κάθε μέρα, Βούλγαροι και Έλληνες πλημμυρίζουν, κυριολεκτικά, την Αδριανούπολη για να αγοράσουν φθηνά και κερδοφόρα για αυτούς τουρκικά προϊόντα και στη συνέχεια να τα μεταπωλήσουν στη χώρας τους, τρεις φορές ακριβότερα, γράφει η τουρκική εφημερίδα ‘Τζουμχουριέτ’.

Η ανατίμηση του βουλγαρικού νομίσματος έναντι της τουρκικής λίρας που αντιστοιχεί ένα λέβα με πάνω από 4 τουρκικές λίρες και του ευρώ σε πάνω από 7 τουρκικές λίρες, οι γείτονες άρχισαν να δημιουργούν ξαφνικά ένα χαοτικό ‘αλισβερίσι’ στην Αδριανούπολη.


Οι Βούλγαροι και οι Έλληνες φθάνουν νωρίς το πρωί με λεωφορεία στην Αδριανούπολη, γυρίζουν όλη την πόλη όλη την ημέρα, αγοράζουν και το βράδυ επιστρέφουν στις χώρες τους.


Πέρα από τα λεωφορεία έρχονται κατά εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία κατευθύνονται στα 'παζάρια'  της πόλης, όπου υπάρχουν  καταστήματα γενικών αγορών.


Οι ερχόμενοι αγοράζουν μαζικά  τουρκικά προϊόντα κυρίως κλωστοϋφαντουργικά και μικροέπιπλα τα οποία προτίθενται να μεταπωλήσουν στις Λαϊκές Αγορές, τουλάχιστον τρεις φορές ακριβότερα.


Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αδριανούπολης, κατά μέσο όρο κάθε ξένος που επισκέπτεται την αγορά της πόλης, αφήνει τουλάχιστον 100 ευρώ για αγορές. 

Οι Βούλγαροι και οι Έλληνες αγοράζουν κυρίως προϊόντα που αφορούν το φθινόπωρο και το χειμώνα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr