“Έντονη λογομαχία ” στην αλβανική τηλεόραση για τους Αρβανίτες στην Ελλάδα



Σεπτέμβριος 18, 2018. 18:08

Στην εκπομπή «360 μοίρες» που ξεκίνησε στη νέα τηλεοπτική σεζόν , δημιουργήθηκε μια έντονη συζήτηση με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του στούντιο.



Οι καλεσμένοι Σπάρτακ Νγκιέλα, η ιστορικός Έλενα  Κοτσάτσι και ο περιβαλλοντολόγος Σαζάν Γκούρι είχαν μια έντονη σύγκρουση με την ερευνητή της ελληνικής μειονότητας, Παναγιώτη Μπάρκα, σε συζήτηση  με  βαλκανική θεματογραφία , που μεταδόθηκε ζωντανά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου στο τηλεοπτικό κανάλι ‘ Oran News’.


Η θέση του Μπάρκα ότι οι Αρβανίτες είναι Έλληνες που μιλούν αλβανικά, πυροδότησε τη συζήτηση που οδήγησε σε προσβολές και την εγκατάλειψη του στούντιο από τον ερευνητή, Παναγιώτη Μπάρκα.


Ο γνωστός δικηγόρος, Σπάρτακ Νγκιέλα είχε έντονη λογομαχία με τον ερευνητή της μειονότητας.

Η  επεισοδιακή συζήτηση άρχισε γιατί ονομάζεται ένα τμήμα του ελληνικού λαού  ‘αρβανίτες’ και, μάλιστα, υπήρχε ο ισχυρισμός ότι  η «Σκιπέρια» (σημερινή Αλβανία)  ονομαζόταν παλιά ‘Αλμπάνι’ και από εκεί έλαβαν την ονομασία.  


 Μάλιστα, Ο Νγκιέλα  ισχυρίσθηκε ότι  «τέσσερα εκατομμύρια ’Αλβανοί’  δεν επιτρέπεται να μιλούν αλβανικά στην Ελλάδα».


Αυτό πυροδότησε το έναυσμα  μιας έντονης λογομαχίας καθώς ο Μπάρκα κατηγόρησε τους συνομιλητές του ότι βγάζουν δικά τους  ανιστόρητα συμπεράσματα χωρίς να τα τεκμηριώνουν σε ένα θέμα που αρέσκονται οι Αλβανοί να λένε για τους  λεγόμενους αρβανίτες…



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr