Σε ετοιμότητα μάχης ο σερβικός στρατός! Οι Αλβανοί κατέλαβαν υδροηλεκτρικό σταθμό στο Κόσοβο




Σεπτέμβριος 29, 2018. 17:11

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά από την επίθεση στη λίμνη Γκάζιβόντε εξέδωσε διαταγή προς τον σερβικό στρατό να βρίσκεται σε υψίστη ετοιμότητα μάχης, γράφουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.


Ο Βούτσιτς διέταξε τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, Μίλαν Μλίτλοβιτς να θέσει τον σερβικό στρατό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας  μάχης.


Ως λόγος αναφέρεται  ‘η επίθεση ειδικών αλβανικών δυνάμεων στους Σέρβους στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια».

Ο Σέρβος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα στο σερβικό λαό στις 21:00.



Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης περίπου 60 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου (που οι Σέρβοι τους αποκαλούν ως Rosu) πήγαν χωρίς προειδοποίηση νωρίς το πρωί σήμερα στη λίμνη Γκαζιβόντα, ως συνοδεία του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι. 

Οι ειδικοί της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου μπήκαν στο Κέντρο Οικολογίας, Ανάπτυξης και Αθλητισμού στο Ζούμπιν Πότοκ, που βρίσκεται κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό και σύμφωνα με τον Μάρκο Τζούριτς κρατούν τέσσερις Σέρβους εργαζόμενους.


Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας και υπουργός Εσωτερικών, Δρ Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι μετά  την  κράτηση των αθώων εργαζομένων στον υδροηλεκτρικό σταθμό από τους Αλβανούς του Κοσόβου, το υπουργείο Εσωτερικών θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις εντολές του αρχηγού του κράτους.


Ωστόσο, η κατάσταση δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί σε βαθμό, για την  εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.



novosti.rs, rs.n1info.com, kurir.rs

-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/