Ταγίπ Ερντογάν: Θα γίνει μεγάλη σφαγή στην Ιντλίμπ…


https://yenisafak.vod.ma.doracdn.com/resim/upload/video/2018/09/05/224a0bfac23f4a578e4d844d57a96910.mp4

Σεπτέμβριος 5, 2018. 21:15

Κατά την επιστροφή του με το αεροπλάνο από την Κιργιζία, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν μιλώντας με τους δημοσιογράφους για την επίθεση κατά των ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, είπε  χαρακτηριστικά ότι θα γίνει μεγάλη σφαγή.



«Η Τουρκία συνεργάζεται με τη Ρωσία και το Ιράν. Η Τουρκία έχει 12 παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ και οι δυνάμεις ασφαλείας μας εκτελούν με αποφασιστικότητα τα καθήκοντά τους. 


Υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια κάτοικοι στην επαρχία Ιντλίμπ. Εάν αυτή η περιοχή χτυπηθεί με πυραύλους για υπάρξει μια σοβαρή σφαγή και ο θεός το απαγορεύει αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση που θα πάνε όσοι θα φύγουν; Η πλειοψηφία θα έρθει στην Τουρκία. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα νέο ζήτημα», δήλωσε ο Ερντογάν.


«Εκτός από την Ιντλίμπ, είτε πρόκειται για την Τελ Ριφάατ ή την Μανμπίτς, οι προσπάθειες μας συνεχίζονται. Η σύνοδος κορυφής της Τεχεράνης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τον εξτρεμισμό της συριακής κυβέρνησης στην περιοχή αυτή», πρόσθεσε.


Η Ρωσία και η Τουρκία μαζί με το Ιράν πραγματοποιούν ειρηνευτικές συνομιλίες που επικεντρώνονται στην κατάπαυση του πυρός του επταετούς εμφυλίου πολέμου στη Συρία, γράφει η τουρκική Γενί Σαφάκ.


Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες, τουρκικά στρατεύματα και μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης έχουν μεταφερθεί από χθες το βράδυ από την κεντρική Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, στην περιοχή της πόλης Κιλίς.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr