Ο Αλμπίν Κούρτι χαρακτηρίζει ως ηλίθιο τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου…



Σεπτέμβριος 16, 2018. 20:49

Πρίστινα.

Ο επικεφαλής του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι, προέβη σε μια ανάλυση του λόγου του Σέρβου προέδρου, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, που πριν από μια εβδομάδα επισκέφθηκε το Κόσοβο και θρήνησε για το σερβικό κράτος του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρει αλβανική εφημερίδα που εκδίδεται στην Πρίστινα.


Ο Κούρτι, σημειώνει, ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη, όταν ένας ισχυρός ηγέτης όπως ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς θρηνεί.


Θα τονίσει, ο ίδιος, ότι η ομιλία του Σέρβου προέδρου που έγινε ενώπιον των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου σχετίζονται με δύο ομιλίες του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κατά τα έτη 1987 και 1989, όταν το σερβικό καθεστώς είχε σημαντικές δραστηριότητες βίας κατά των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.


Όλη  αυτήν την κατάσταση την χρεώνει στον πρόεδρο Χασίμ Θάτσι που τον αποκαλεί ηλίθιο που θα μπορούσε να δώσει σανίδα σωτηρίας στον Σέρβο πρόεδρο, Βούτσιτς.


«Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας δειλός σαν τον Θάτσι μπορεί να σώσει ένα σοβινιστή όπως είναι ο Βούτσιτς», έγραψε στο κείμενό του που δημοσιεύθηκε στο FB.


Ο Αλμπίν Κούρτι που τελευταία έχει αυξήσει τις  πολιτικές δυνάμεις του, είπε ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει μια συμφωνία με τον Βούτσιτς, έχει, απλά, πέσει θύμα του σερβικού εθνικισμού ή πιστεύει ότι ο κροκόδειλος δεν τρώει κρέας», είπε χαρακτηριστικά.


Στο κείμενο του ο αρχηγός της ‘Αυτοδιάθεσης’ σημείωσε, ακόμη, ότι  ο Βούτσιτς εκφράζει τις εθνικιστικές  θέσεις της Μεγάλης Σερβίας, λέγοντας, πάλι χαρακτηριστικά, «είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι ο κροκόδειλος είναι χορτοφάγος»…


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr