“Η Βουλγαρία χαιρετίζει τη θλιβερή ομιλία του Ζάεφ στο Ευρωκοινοβούλιο”…


…καθώς πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι Βούλγαροι ζουν στη χώρα του
 

Σεπτέμβριος 14, 2018. 07:01

Ο τίτλος είναι από το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων που αναφέρει: «ο (Βούλγαρος) ακροδεξιός ευρωβουλευτής από το κόμμα του Καρακατσάνοφ, VMRO-BND’, Ανγκέλ Τζαμπάσκι,  επαίνεσε την ομιλία του Ζόραν Ζάεφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον αποκάλεσε πατριώτη της πατρίδας, επειδή ο Ζάεφ για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι στη «Μακεδονία» ζουν Βούλγαροι".



Συνεχάρη τον Ζάεφ και σημείωσε ότι γράφει ιστορία.



«Για πρώτη φορά, πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αναγνωρίζει ότι Βούλγαροι ζουν στη χώρας του. Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός της  Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τώρα. Γράφει ιστορία. Μπράβο! @ Zoran_Zaev # Μακεδονία # Βουλγαρία # Πατρίδα # Πατριωτισμός# VMRO».



 
Στην ομιλία του ο Ζάεφ δήλωσε:
  Ως πολυεθνική χώρα, γνωρίζουμε και σεβόμαστε τα οφέλη της ενότητας. Την αγαπάμε με την έννοια της ‘Κοινωνίας για όλους’ και γνωρίζουμε ότι η δύναμη της κοινωνίας προέρχεται από την ενότητα. 
Και γι’ αυτό στη χώρα μας έχουμε ευρεία συναίνεση για την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Με αυτήν τη συναίνεση, Μακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι, Βλάχοι, Αιγύπτιοι, Βούλγαροι και όλοι οι άλλοι είναι ενωμένοι».


Μέχρι τώρα σε δημόσιες εμφανίσεις πολιτικών των Σκοπίων, όπως και των δημοσίων εμφανίσεων του Ζόραν Ζάεφ, αναφέρονταν μόνο οι εθνοτικές κοινότητες που απαριθμούνται στο Σύνταγμα και οι Βούλγαροι δεν συμπεριλαμβάνονταν σε αυτές, σημειώνει η Ρεπούμπλικα των Σκοπίων.

 (Σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου: Σήμερα στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, όπως το πρακτορείο ειδήσεων 'Φόκους', αναφέρονται στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ και στην παραδοχή του ότι στα Σκόπια ζούνε Βούλγαροι).
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr