Ποια είναι τα οφέλη της Ρωσίας από την πΓΔΜ;



Σεπτέμβριος 19, 2018. 21:41

Σκόπια.

«Εάν απορριφτεί  το νέο όνομα που προήλθε από συμβιβασμό με την Ελλάδα, η προσέγγιση της «Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, θα εμποδιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», προειδοποιεί στο έντυπο φύλλο της η καθημερινή γερμανική εφημερίδα «Die Frankfurter Allgemeine Zeitung» σε μια σύντομη αναφορά της στο θέμα της ρωσικής επιρροής στην κεντρική  χώρα των Βαλκανίων.


«Σύμφωνα με την προειδοποίηση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Ματίς, η Ρωσία δεν θα σταματήσει να παρεμβαίνει στην «Μακεδονία». Από εκεί η Μόσχα μπορεί να πάρει πολλά».


Εάν, τελικά, οι πολίτες απορρίψουν τη συμφωνία με την Ελλάδα, τότε η πορεία της χώρας αυτής προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως προέλθει κυβέρνηση φιλική προς τη Μόσχα.


Με αυτό η Ρωσία θα επιτύχει, αυτό που απέτυχε με το Μαυροβούνιο, να εμποδίσει την ένταξη του στο ΝΑΤΟ.


Η Μόσχα θα συνεχίσει με το ίδιο πνεύμα, το οποίο έγινε αισθητό πριν από την αλλαγή της αυταρχικής- εθνικιστικής ηγεσίας στα Σκόπια, πέρυσι.


Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ακολούθησε μια πολιτική εναντίον της Δύσης και ώθησε τη χώρα στην απομόνωση, εξυπηρετώντας στην ουσία τη ρωσική πολιτική.


Οι ενέργειες της Μόσχας πρέπει να διατυπώνονται με το πραγματικό τους όνομα. Και αυτό είναι σημαντικό και να έχουν υπόψη τους οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Агенция "Фокус"


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr