Πρόεδρος Σερβίας στην αντιπολίτευση: «Μιλάμε για αλλαγή συνόρων ενός ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου»



Σεπτέμβριος 3, 2018. 18:58


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε και πάλι σήμερα για το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος με το Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με τον ίδιο- γράφει αλβανικό δημοσίευμα- εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να βρεθεί μια κοινή συμφωνία και τις δύο πλευρές.


«Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι είναι δύσκολο να βρεθεί λύση για το Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε σήμερα ο Βούτσιτς στην πόλη Νόβι Σαντ.


«Όπως πηγαίνουν τα πράγματα η Σερβία δεν θα πάρει τίποτα», πρόσθεσε η εφημερίδα του Κοσόβου,  Γκαζέτα Εξπρές,  επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.


Επέκρινε μάλιστα την αντιπολίτευση της Σερβίας, η οποία αντιτίθεται στην ιδέα της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.


Ο Βούτσιτς υπενθύμισε ότι αυτοί (στην αντιπολίτευση) έχουν ξεχάσει ότι πρόκειται για αλλαγή συνόρων ενός ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου.


Πρόσθεσε ότι η Σερβία θα δεχθεί μια συμφωνία με το Κοσσυφοπέδιο, η οποία θα είναι προς το συμφέρον του λαού της Σερβίας.


Balkan Web

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr