Πτυχία ικανότητας παραδίδει η Τουρκία στην Αλβανική Αστυνομία



Σεπτέμβριος 29, 2018. 14:36


Η Αστυνομία της Τουρκίας συνεχίζει να παραδίδει εκπαιδευτικά μαθήματα σε μέλη της Αλβανικής Αστυνομίας  και να τους  χορηγεί πιστοποιητικά ικανότητας.

Εκτός από την εκπαίδευση των Αλβανών στρατιωτικών -στις στρατιωτικές ακαδημίες της Άγκυρας και η  Εθνική Αστυνομία της Τουρκικής Δημοκρατίας συνεχίζει μαθήματα κατάρτισης για Αλβανούς αστυνομικούς σε διάφορους τομείς, όπου η τελευταία εκπαίδευση αφορούσε ζητήματα πληροφοριών, σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.



Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, στην Ακαδημία Ασφαλείας, απονεμήθηκαν πιστοποιητικά ικανότητας  από τους εκπροσώπους της Τουρκικής πρεσβείας στα Τίρανα, παρουσία των εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης της Αστυνομίας της Αλβανίας και εκπροσώπων της Ακαδημίας Ασφαλείας της Αλβανίας.


Στην ομιλία του, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ασφαλείας και Έρευνα στην Ακαδημία της Αλβανίας, Δρ. Ιλίριαν Μάντρο δήλωσε ότι η εκπαίδευση είναι ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού της τουρκικής αστυνομίας, όσον αφορά την αύξηση της ικανότητας της αστυνομίας της Αλβανίας.


«Δεν εκπαιδευόμαστε μόνο εδώ, αλλά οι συνάδελφοί μας εκπαιδεύονται, επίσης, στην τουρκική επικράτεια. Μια σειρά ασκήσεων μας περιμένουν μετά από αυτήν την εκπαίδευση», ανέφερε ο Μάντρο.


Ο Τούρκος εκπρόσωπος της πρεσβείας στα Τίρανα, Σέντα Κιρντάρ, δήλωσε ότι η συνεργασία και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας στοχεύουν στην καλύτερη αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών.


«Κάθε χρόνο σημειώνεται αύξηση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ μας. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, σημειώθηκε τεράστια αλλαγή στην ανάπτυξη μαθημάτων για θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Το ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας είναι ζωτικό και για τις δύο χώρες.


Όπως σημειώνεται, μέρος της εκπαίδευσης διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφοριών της Τουρκικής Εθνικής Αστυνομίας, από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018, και παρακολούθησαν 20 υπάλληλοι της αλβανικής αστυνομίας.


Η Τουρκία κατά τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδεύσει σημαντικό αριθμό Αλβανών των μυστικών υπηρεσιών  σε βασικά ζητήματα των εννοιών των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως σημειώνει το Anadolu.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/