Βούλγαρος διπλωμάτης: «Οι ‘Μακεδόνες’ θα επιλέξουν ποια ιστορία θέλουν μετά την αρχαιότητα…





Σεπτέμβριος 25, 2018. 22:41

Ο Αλεξάνταρ Γιορντάνοφ, πρώην διπλωμάτης της Βουλγαρίας λέει ότι το δημοψήφισμα στη ‘Μακεδονία’ είναι μια επιλογή ανάμεσα στην Ευρώπη και την απομόνωση, αλλά επιτρέπει, επίσης, την αλλαγή του ονόματος της χώρας.



Το ζήτημα του δημοψηφίσματος συνδυάζει πολλά πράγματα, αλλά είναι σαν το παγόβουνο- υπάρχουν αρκετά αόρατα πράγματα, είπε ο διπλωμάτης στην βουλγαρική εθνική Τηλεόραση – btv.

 
Σύμφωνα με αυτόν, η Συμφωνία των Πρεσπών, απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Σλάβων της Μακεδονίας για την αρχαία περίοδο, αλλά σύμφωνα με τον Γιορντάνοφ, οι Έλληνες δίνουν στους ‘Μακεδόνες’ το δικαίωμα στην ιστορία, δηλαδή να επιλέξουν οι ίδιοι ποια ιστορία θέλουν.


«Εδώ είναι το πρόβλημα-  ότι ενδέχεται να εισχωρήσουν στη βουλγαρική ιστορία, αλλά τότε οι ‘Μακεδόνες’ θα πρέπει να αποδεχθούν ότι έχουμε μια κοινή ιστορία. Εμείς δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την επιστημονική αλήθεια, η πολιτική δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην ιστορία», είπε ο Γιορντάνοφ.


Ο ίδιος πιστεύει ότι η αποκοπή από την αρχαία ιστορία της Μακεδονίας, θα ωθήσει τους Σλαβομακεδόνες να ξαναγράψουν  την  ιστορίας τους εμπλέκοντας ιστορικά τμήματα της βουλγαρικής ιστορίας…

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/