ΥΠΕΞ Κοσσυφοπεδίου: Δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα με τη Σερβία!



Σεπτέμβριος 26, 2018. 22:53

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Μπετζέτ Πατσόλι, δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου και ότι «η μπάλα πρέπει να μεταφερθεί σε έναν οικονομικό τομέα».



«Κάποτε ζούσαμε μαζί και βλέπω μια τάση που θέλουμε  πάλι να ζήσουμε μαζί. Αντί να δημιουργούμε σύνορα, πρέπει να τα διαλύσουμε και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να κινούνται  ελεύθερα», δήλωσε ο Πατσόλι στη Νέα Υόρκη για το σερβικό κανάλι «Πρώτο».


«Υπάρχει λύση- οικονομική συνεργασία, περισσότερες θέσεις εργασίας, αυξημένη οικονομική ανάπτυξη, καλύτερη ζωή για τον πληθυσμό, καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης και περισσότερα προϊόντα στο τραπέζι. Θα πρέπει, αν υπάρχει βούληση, από το βορρά  ως το νότο αυτό μπορεί να επιτευχθεί», είπε ο Κοσοβάρος πολιτικός.


Αναφερόμενος στη λύση στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου είπε:


«Είμαστε πολύ μακριά στη λύση, αλλά είμαστε τόσο κοντά (όλοι μας). Τα πάντα είναι στα χέρια μας. Εάν θέλουμε μπορούμε να είμαστε πολύ πιο κοντά, και αν δεν θέλουμε- τότε είμαστε μακριά», είπε ο υπουργός του Κοσσυφοπεδίου.


алфа тв

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/