Πρόεδρος Σκοπίων: Δεν θα ψηφίσω στο δημοψήφισμα!



Τα διλήμματα ξεκαθαρίζουν. Ο Γκιόργκε Ιβάνοφ μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.



Σεπτέμβριος 23, 2018. 17:07


Από το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ, μιλώντας  σε επίσημο δείπνο που διοργανώθηκε από τη «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι εναντίον  της συμφωνίας με την Ελλάδα και πρόσθεσε  ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στο δημοψήφισμα.



«Δύο φορές κέρδισα την εμπιστοσύνη των πολιτών (και εκλέχθηκα), η μία να μην επιτρέψω αλλαγές στο Σύνταγμα, για να αλλάξει το συνταγματικό όνομα και δεύτερον να μην αποδεχθώ ιδέες και προτάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την εθνική ταυτότητα, τη μοναδικότητα του μακεδονικού έθνους, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συνύπαρξης. Δεν αποκλίνω από τις υποσχέσεις μου. Ως εκ τούτου, στις 30 Σεπτεμβρίου δεν θα πάω στις κάλπες», είπε ο πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ.


Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς τους συμπατριώτες του δήλωσε ότι η «Μακεδονία» με τη συμφωνία αυτή θα γίνει ένα ημι-κυρίαρχο κράτος με μια αμφισβητούμενη ταυτότητα και ότι ο όρκος που έδωσε όταν ανέλαβε το προεδρικό αξίωμα ήταν ότι δεν θα επέτρεπε έναν τέτοιο συμβιβασμό.


«Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας στερήσει αυτό το δικαίωμα, μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας απαξιώνει. Μην αφήσετε σε κανέναν να ελέγχει τη συνείδησή σας και την εθνική υπερηφάνειά σας», είπε ο πρόεδρος της  ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.


Σημειώνεται ότι ο Ιβάνοφ είναι ο πρώτος πολιτικός από τους κρατικούς αξιωματούχους που δηλώνει δημόσια ότι θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα, ερχόμενος σε αντίθεση με όλους τους επικεφαλής του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έθεσαν ως προϋπόθεση το επιτυχές δημοψήφισμα για ένταξη σε αυτούς τους οργανισμούς.


Ο πρόεδρος Ιβάνοφ πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ευκαιρία της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr