Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ θα έχει ο Ζόραν Ζάεφ στην Ουάσιγκτον



Σεπτέμβριος 14, 2018. 20:38

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες της τηλεόρασης ‘Κανάλ 5’ των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς.



Ο τρόπος της συνάντησης δεν είναι γνωστός, ούτε η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιείται εν μέσω έντονης διεθνούς υποστήριξης και επισκέψεων ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ στη χώρα.


Η κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε άμεσα τις πληροφορίες, γιατί όπως δηλώθηκε,  δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από την Ουάσιγκτον.


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Πενς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Αδριατικής Χάρτας, την Ποντγκόριτσα.


Ακολούθησαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου που δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και την αποφασιστικότητά της  να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Канал 5

 

--

 

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr