Η αντιπολίτευση στην Αλβανία υπέρ θετικού δημοψηφίσματος στα Σκόπια



Σεπτέμβριος 2, 2018. 21:30

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, το Δημοκρατικό Κόμμα,  ζητάει από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο «να κάνουν τα πάντα για μια θετική έκβαση του δημοψηφίσματος στη «Μακεδονία» γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα αυτή», σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Παρουσιάζοντας τη θέση του κόμματος, ο αναπληρωτής επικεφαλής της διπλωματίας Τριτάν Σέχου, δήλωσε ότι ο αλβανικός παράγοντας στα Βαλκάνια θα πρέπει «να επηρεάσει με θετικό τρόπο το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στη γειτονική χώρα».


«Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο καθώς και ο αλβανικός παράγοντας στην περιοχή, θα πρέπει να είναι ενεργός ώστε να συμβάλλει στην επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων, που είναι πολύ σημαντικά για τη ‘Μακεδονία’», δήλωσε ο Σέχου.


Πρόσθεσε ότι εκείνοι που θέλουν να «υπονομεύσουν» το δημοψήφισμα είναι εκείνοι που έχουν δημιουργήσει τεχνητά προβλήματα με την Ελλάδα, τις Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ, για να αυξήσουν τα εμπόδια στη διαδικασία ένταξης, για τα οποία δεν υπάρχει συγνώμη,  και ακόμη και σήμερα προσπαθούν να τοποθετήσουν τη χώρα τους κάπου μακριά στα ανατολικά για το συμφέρον τρίτων χωρών», είπε χαρακτηριστικά.


(zhurnal.mk)

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr