Μυστική συνάντηση Έντι Ράμα και Χασίμ Θάτσι για ‘παζαρέματα’ με τη Σερβία



Σεπτέμβριος 18, 2018. 21:00


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα και ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, είχαν μια μυστική συνάντηση  το Σαββατοκύριακο στην Παλάσα, σε ένα συγκρότημα από βίλες που ανήκουν στον μεγαλοεπιχειρηματία Ζαμίρ Μάνε, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση των δύο ανδρών εστιάστηκε στη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου που φαίνεται να εντάχθηκε καθαρά με τη Σερβία.


Μάλιστα, οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν στα αιτήματα της Σερβίας που δεν είναι μόνο ορισμένα εδάφη στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα αλλά και άλλα ‘πολύτιμα’ περιουσιακά στοιχεία του Κοσσυφοπεδίου, όπως είναι  η λίμνη Ουίμαν με τον υδροηλεκτρικό σταθμό και το ορυχείο Τρέπτσα, στα οποία έχει προσηλωθεί το ενδιαφέρον της Σερβίας.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι έγινε αξιολόγηση των σερβικών προτάσεων μέσα σε ένα κλίμα έντονης αντιπαράθεσης των προτάσεων Θάτσι με τα πολιτικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου.


Η σοβαρότητα της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι σαφής από την επίσκεψη του αγγελιοφόρου του Ντόναλντ Τραμπ στα Βαλκάνια, του γερουσιαστή  Ρον Τζόνσον στην Πρίστινα.


Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών υποστηρίζεται και από την Ρωσία καθώς το ζήτημα, πιθανόν, να έχει συζητηθεί μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.


Syri.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr