Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σκόπια: Το Σάββατο ψήφισαν οι φυλακισμένοι, οι ανήμποροι και οι ευρισκόμενοι στο εξωτερικόΣεπτέμβριος 29, 2018. 21:00


Όλα τα εκλογικά τμήματα στις σωφρονιστικές εγκαταστάσεις ήταν ανοικτά σήμερα από τις 7 το πρωί μέχρι το 7 το βράδυ.Επίσης, άνοιξαν εκλογικά τμήματα στις διπλωματικές και προξενικές αποστολές στο εξωτερικό και η ψηφοφορία έγινε ομαλά, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Λιούρκα Γκουγκούσεφσκα.


«1.859 ψηφοφόροι  άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στα σπίτια τους. Η Επιτροπή  έλαβε δέκα αιτήματα από ψηφοφόρους που δήλωσαν ότι ήταν άρρωστοι ή ανήμποροι να πάνε στα εκλογικά κέντρα, αλλά από αυτούς έγιναν δεκτά μόνο σε οκτώ.


Η ίδια δήλωσε ότι η ψηφοφορία των ομογενών στην Αυστραλία γίνεται κανονικά.

Συνολικά οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 1.806.336 στην επικράτεια. Στις διπλωματικές και προξενικές αποστολές έχουν δικαίωμα 2.644 άτομα, ενώ στα σωφρονιστικά ιδρύματα έχουν εγγραφεί για ψηφοφορία 1.558 ψηφοφόροι.


Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή έχει εκδώσει διαπιστευτήρια για την παρακολούθηση του δημοψηφίσματος σε 11.907 ντόπιους και 493 ξένους παρατηρητές, 194 μεταφραστές και 83 ξένους δημοσιογράφους, όπως σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι Νόβα των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/