Σκόπια: Η Ένωση παιδιών προσφύγων από την Ελλάδα καλεί για ‘ναι’ στο δημοψήφισμα



Σεπτέμβριος 27, 2018. 20:55

Σκόπια.

 Η Ένωση 'Μακεδόνων' από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, «Λαχτάρα για το Νότο», που ενώνει διάφορους συλλόγους, υποστηρίζει το επερχόμενο δημοψήφισμα και καλεί όλους να βγουν και να πάνε να ψηφίσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τους απογόνους μας και τις μελλοντικές γενιές».



«Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία μεταξύ της ‘Μακεδονίας’ και της Ελλάδας, ειδικά το άρθρο 7, εγγυάται τη μακεδονική ταυτότητα, τη μακεδονική γλώσσα, τον μακεδονικό λαό, τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση, κάτι που στις προηγούμενες δεκαετίες οι ελληνικές αρχές αμφισβητούσαν λέγοντας ότι δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, μακεδονικό έθνος και μακεδονικός πολιτισμός», δήλωσε η Ευγενία Νκολόφσκι, πρόεδρος του Συλλόγου Παιδιών Προσφύγων και Απογόνων του «Λαχτάρα για το Νότο» και συντονίστρια όλων των ενώσεων στο επίπεδο της 'Μακεδονίας', αλλά και για τους 'Μακεδόνες' του τμήματος του Αιγαίου.


Η ίδια αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ως μελλοντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, θα συμμετέχει  και να παρέχει νομική προστασία για τη διεθνή εφαρμογή των δικαιωμάτων των πολιτών μας.


«Από την άποψη αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλισθεί η ίση μεταχείριση κατά τη άσκηση των δικαιωμάτων που εξακολουθούν να ισχύουν στην Ελλάδα με αντιδημοκρατικό τρόπο. 

Με το δημοψήφισμα, όμως, ανοίγουμε την ευκαιρία για τα πολιτικά μας δικαιώματα δεκαετιών να εισέλθουν σε μια κανονική ευρωπαϊκή διαδικασία και να εγκατασταθούν σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα. 

Ως  εκ τούτου, η υποστήριξη του δημοψηφίσματος είναι μια ιστορική καμπή στην αντιμετώπιση όλων των ιστορικών και εθνικιστικών τάσεων να συνειδητοποιήσουν τα αναφαίρετα δικαιώματα που διακηρύσσονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», λέει η Νικολόφσκι.


Η Ευγενία Νικολόφσκι είναι συντονίστρια Συνδέσμων Προσφύγων Παιδιών από όλες τις ενώσεις της ‘Μακεδονίας’, ήτοι : Στιπ, Στρώμνιτσα, Ράντοβιτς, Σβέτι Νικόλα, Μπίτολα και Οχρίδα, σύμφωνα με την TV1.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/