Ζόραν Ζάεφ: Οι επισκέψεις της Μέρκελ, του Στόλτενμπεργκ και του Κουρτς είναι πολύ σημαντικές



Σεπτέμβριος 4, 2018. 07:48

«Το γεγονός ότι τρεις πολιτικοί παγκόσμιας εμβέλειας θα έρθουν στη ‘Μακεδονία’ αυτήν την εβδομάδα, αποτελεί ένα ακόμη θετικό μήνυμα αναγνώρισης και στήριξης της χώρας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός και ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, το απόγευμα της Δευτέρας στο Μπέροβο.

Ο Ζάεφ ανακοίνωσε την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ , της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.


«Ο Στόλτενμπεργκ φθάνει στα Σκόπια το βράδυ της Τετάρτης, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, την Παρασκευή θα έρθει ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς και το Σάββατο η Άνγκελα Μέρκελ. Η άφιξη των παγκόσμιων αναγνωρισμένων πολιτικών είναι μια επιβεβαίωση αναγνώρισης της ‘Μακεδονίας’, ένα θετικό μήνυμα. Μας δίνουν το χέρι να προχωρήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση γνωρίζει ότι αυτή είναι η στιγμή για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η στιγμή που όλοι, όπως τόνισε,  πρέπει να είναι μαζί και να ενωθούμε για μια ‘Ευρωπαϊκή Μακεδονία’.


Ο Ζάεφ αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική στήριξη που παρέχεται από την ΕΕ στην πΓΔΜ.
 Είπε χαρακτηριστικά: «Δισεκατομμύρια ευρώ είναι διαθέσιμα προς εμάς μέχρι το 2020, αλλά θα μας δοθούν εφόσον το δημοψήφισμα είναι επιτυχές και εάν η χώρα συνεχίσει την πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση".


Ο Δήμαρχος του Μπέροβο, Ζβόνκο Πεκέφσκι, τόνισε ότι τα χρήματα από την ΕΕ θα χρησιμοποιηθούν για το δήμο και η πρακτική αυτή μπορεί να γίνει μόνο με την ένταξη στην ΕΕ, που θα επιβεβαιωθεί από το επιτυχημένο δημοψήφισμα.

A10n
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr